Naleśniki z musem jabłkowym.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
59392566 UNPDF
Naleśniki z musem jabłkowym
Składniki Przepis
3 jajka
szlanka mleka
pół szklanki wody mineralnej
mąka
2 łyżki oleju
2 cukry waniliowe
kilogram lekko kwaśnych jabłek
cynamon
kwaśna śmietana
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić
w cząstki, przełożyć do rondelka, zalać odrobiną
wody i udusić z cukrem waniliowym i kilkoma łyżkami
cukru. Kiedy jabłka rozpadną się i powstanie z nich
gładki, ciemny mus, domieszać łyżeczkę cynamonu,
ewentualnie trochę rodzynek.
Kiedy jabłka się duszą przygotować ciasto na
naleśniki:
Jajka wbić do miski, zmiksować z mlekiem i wodą,
dodać cukier waniliowy i tyle mąki, żeby ciasto miało
gęstość śmietany. Wymieszać z olejem, żeby
podczas smażenia nie przywierało do patelni.
Kiedy jabłka są już gotowe usmażyć cienkie
naleśniki. Można dodać trochę mleka, jeśli będą
wychodziły za grube.
Gotowe naleśniki posmarować musem, złożyć w
kopertę, oprószyć cynamonem i na każdy położyć
łyżeczką kleks z kwaśnej śmietany.
Są równie smaczne na ciepło jak i na zimno.
Plik z chomika:
Monisiaz1988
Inne pliki z tego folderu:
Zimowa sałatka owocowa.pdf
(32 KB)
Ziemniaki smażone.pdf
(31 KB)
Zapiekane piersi z kurczaka.pdf
(32 KB)
Włoska pomidorowa z fasolą.pdf
(33 KB)
Trzyskładnikowa z kapusty pekińskiej.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
☻ Grill ☻
☻Dodatki do pieczywa☻
☻Ryby☻
☻Stare przepisy Babuni☻
☻Zupy☻
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin