Kisiel z jabłkami i rodzynkami.rtf

(5 KB) Pobierz
Kisiel z jab³kami i rodzynkami

Kisiel z jabłkami i rodzynkami

 

Składniki:

1-2 jabłka

torebka Kisielu WINIARY (smak według uznania)

4 łki kremu jogurtowego lub słodkiej śmietanki

1-2 łki rodzynek

 

Kisiel rozpuść w 3-4 łkach zimnej wody. Zagotuj 3 szklanki wody, a gdy zacznie wrzeć, wlej powoli zawiesinę kisielową i, cały czas mieszając, gotuj, aż zgęstnieje.

 

Jabłka umyj, usuń z nich gniazda nasienne, szybko zetrzyj na tarce w słupki i dodaj do gorącego kisielu. Dokładnie wszystko razem wymieszaj, rozłóż do miseczek i polej kremem jogurtowym lub śmietanką. Posyp rodzynkami.

 

Kisiel możesz również podawać z rodzynkami, figami, wiórkami kokosowymi, śmietaną, kremem jogurtowym, świeżymi owocami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin