Kurczak po indyjsku.rtf

(6 KB) Pobierz
Kurczak po indyjsku

Kurczak po indyjsku

 

Składniki:

kurczak (1,2 kg)

2 łki masła

szklanka jasnego piwa

bułka kajzerka

5 dag rodzynek

owoce z kompotu

curry

pieprz

l

 

Kurczaka umyj, osącz, podziel na ćwiartki, po czym natrzyj solą, pieprzem i curry. Buł namocz w piwie. Porcje kurczaka obsmaż na maśle ze wszystkich stron, przełóż do rondla i duś pod przykryciem, polewając pozostałym piwem. Miękkie mięso wyjmij z rondla, a sos zagęść buł, podgrzewając go i cały czas mieszając.

 

Gdy sos będzie gładki (bez grudek), włóż do niego ponownie kurczaka i namoczone wcześniej rodzynki, całość zagotuj. Teraz dodaj odmierzone masło.

 

Porcje kurczaka podawaj obłone owocami i polane sosem, z ryżem ugotowanym na sypko.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin