Kolorowa potrawka z cielęciny i warzyw.rtf

(6 KB) Pobierz
Kolorowa potrawka z cielêciny i warzyw

Kolorowa potrawka z cielęciny i warzyw

 

Składniki:

40 dag cielęciny bez kości

2 papryki

po puszce groszku i kukurydzy

20 dag marchwi

łka oleju

łka posiekanej natki pietruszki

l

pieprz

Jarzynka WINIARY

 

Cielęcinę opłucz, osusz i pokrój w niezbyt dużą kostkę. Obsmaż na gorącym oleju, po czym zalej szklanką wody i duś na małym ogniu pod przykryciem. Paprykę opłucz, oczyść z gniazda nasiennego, a miąższ pokrój w paski. Marchew obierz i pokrój w słomkę. Tak przygotowane warzywa oraz osączoną kukurydzę i groszek dodaj do mięsa. Duś, aż warzywa bę miękkie. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz Jarzynką. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

 

Do tej potrawy zamiast świeżych warzyw możesz również mrożonej sałatki meksykańskiej lub innej mrożonki, ale koniecznie z papryką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin