Szynka gotowana.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857297 UNPDF
Szynka gotowana
Składniki:
Sposób wykonania:
Szynkę zasolić w taki sam sposób, jak szynkę litewską na surowo, ale tylko na 2
tygodnie. Następnie obsuszyć na powietrzu przez kilka dni i gotować na małym ogniu
tyle godzin, ile kilogramów waży szynka. Można również szynkę wędzić 5 dni w zimnym
dymie albo 6 - 8 godzin - w gorącym, po czym ugotować. Szynki powinny stygnąć w
wodzie, w której się gotowały.
Plik z chomika:
MAXXDATA
Inne pliki z tego folderu:
Buraczki mamy.pdf
(29 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Bakłażany w oleju.pdf
(38 KB)
Baleron.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Desery
Dodatki do dań
Grzyby
Jaja i mleko
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin