Włoszczyzna solona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857301 UNPDF
Włoszczyzna solona
Składniki:
1 kg marchwi 40 dag pietruszki 30 dag selera 30 dag pora 40 dag soli
Sposób wykonania:
Warzywa oczyścić, umyć i osuszyć. Marchew, pietruszkę seler zetrzeć "na makaron" w
malakserze lub na tarce o dużych oczkach. Pory pokroić w cienkie półplasterki.
Rozdrobnione warzywa wymieszać z 30 dag soli. Do wyparzonych suchych słoiczków
wsypać trochę soli i nakładać włoszczyznę, mocno ją ugniatając łyżką lub tłuczkiem, aż
puści sok. Z wierzchu też posypać solą i szczelnie zamknąć.
Plik z chomika:
MAXXDATA
Inne pliki z tego folderu:
Buraczki mamy.pdf
(29 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Bakłażany w oleju.pdf
(38 KB)
Baleron.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Desery
Dodatki do dań
Grzyby
Jaja i mleko
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin