Mintaj duszony z chrzanem.rtf

(6 KB) Pobierz
Mintaj duszony z chrzanem

Mintaj duszony z chrzanem

 

Składniki na 5 porcji:

80 dag filetów z mintaja

3 łki chrzanu

3 duże cebule

1,5 szklanki śmietany

łka masła

4-5 ziarenek zielonego pieprzu

łeczka otartego majeranku

łka soku z cytryny

3 łki posiekanego koperku

szczypta cukru

l

pieprz

 

Umyte i osuszone filety skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, zostaw na pół godziny, po czym pokrój w grube paski, posyp majerankiem. Śmietanę dokładnie wymieszaj z solą, cukrem i pieprzem. Cebule pokrój w cienkie półplasterki.

 

Do rondla wysmarowanego masłem wkładaj kolejnymi warstwami: cebulę, paski ryby, strugany chrzan. Całość zalej przygotowaną śmietaną, dopraw zielonym pieprzem, duś pod przykryciem na niewielkim ogniu oko 30 minut. Przed podaniem posyp koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin