Seler, jabłko i orzechy.rtf

(5 KB) Pobierz
Seler, jab³ko i orzechy

Seler, jabłko i orzechy

 

Składniki na 4 porcje:

średni seler korzeniowy (około 1/2 kg)

jabłko winne

10 dag orzechów włoskich

kubeczek jogurtu naturalnego (150 ml) 

sok z cytryny

łeczka posiekanej natki

l

pieprz

 

Seler obierz, umyj pod bieżą wodą i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w słupki. Skrop sokiem z cytryny. Teraz umyj, osusz, obierz jabłko, wykrój gniazdo nasienne. Jabłko pokrój w grube plastry, a następnie w niewielką kostkę.

 

Orzechy włoskie wyłuskaj z łupinek i drobno posiekaj.

 

Do jogurtu wlej łeczkę soku z cytryny, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Seler, jabłko i orzechy wymieszaj w salaterce, polej sosem i dobrze wymieszaj. Na koniec posyp posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin