Chrupiąca sałatka.doc

(20 KB) Pobierz
Składniki:

Chrupiąca sałatka

(4 porcje)

 

olej, 4 łyżki   

sałata, 1 sztuka   

kiełki sojowe, 1 puszka   

małe pomidory, 5 sztuk   

ser feta, 200 gramów   

prażone ziarna słonecznika, 3 łyżki   

kukurydza, 1 puszka   

Sos sałatkowy francuski WINIARY, 1 sztuka   

 

Sałatę oczyścić, podzielić na cząstki. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Kukurydzę i kiełki osączyć z zalewy. Ser pokroić w kostkę. Sos przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki połączyć z sosem, posypać ziarnem słonecznika.

 

Czas przygotowania: 20 min.

 

Wartość energetyczna:

całość: 1084 kcal

1 porcja: 271 kcal 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin