Sałatka przekładaniec i meksykańska.doc

(20 KB) Pobierz
CIASTO ORZECHOWO - CZEKOLADOWE

SAŁATKA PRZEKŁADANIEC.

 

Składniki:

Puszka kukurydzy i ananasa;

Słoik marynowanego selera;

5 plastrów szynki konserwowej;

Duże jabłko i dwa pory;

5 jajek;

SOS: 20 dag majonezu, 20 dag śmietany.

 

              Pory pokroić w krążki, resztę składników w kostkę i ułożyć w salaterce w kolejności: seler, jabłko, kukurydza, jajko, szynka, ananas. Polać sosem i posypać porem.

 

 

SAŁATKA MEKSYKAŃSKA.

 

Składniki:

25 dag pieczarek;

20 dag czerwonej fasoli;

1 papryka;

Pół puszki kukurydzy;

Sól, pieprz;

Sałata;

Sos winegret.

 

Pieczarki umyć pokroić i podgotować, Paprykę pokroić, dodać kukurydzę i fasolę doprawić silą i pieprzem, wyłożyć na liście sałaty polać sosem winegret.

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin