SAŁATKA PRZEKŁADANIEC.
Składniki:
Puszka kukurydzy i ananasa;
Słoik marynowanego selera;
5 plastrów szynki konserwowej;
Duże jabłko i dwa pory;
5 jajek;
SOS: 20 dag majonezu, 20 dag śmietany.
Pory pokroić w krążki, resztę składników w kostkę i ułożyć w salaterce w kolejności: seler, jabłko, kukurydza, jajko, szynka, ananas. Polać sosem i posypać porem.
SAŁATKA MEKSYKAŃSKA.
25 dag pieczarek;
20 dag czerwonej fasoli;
1 papryka;
Pół puszki kukurydzy;
Sól, pieprz;
Sałata;
Sos winegret.
Pieczarki umyć pokroić i podgotować, Paprykę pokroić, dodać kukurydzę i fasolę doprawić silą i pieprzem, wyłożyć na liście sałaty polać sosem winegret.
aos.artur