fishburger.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:
1 dowolny filet z ryby (ok. 25 dag) 
s�l 
pieprz 
m�ka pszenna 
1 jajko 
bu�ka tarta 
olej s�onecznikowy 
ok. 10 dag ��tego sera 
1 pomidor 
2 du�e bu�ki  

Spos�b wykonania:
Filet z ryby przekroi� na po�ow�. Umy�, osuszy�, posypa� sol� i pieprzem. Obtoczy� w m�ce pszennej, roztrzepanym jajku, a nast�pnie w bu�ce tartej. Usma�y� z dw�ch stron na gor�cym oleju. 

��ty ser zetrze� na tarce o du�ych oczkach. Pomidor pokroi� w plasterki. Bu�ki przekroi� na po�ow�. 

Na rozkrojon� bu�k� po�o�y� cz�� startego sera, usma�ony filet z ryby (mo�e by� gor�cy), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Ca�o�� przykry� g�rn� cz�ci� bu�ki i lekko docisn��. 

Tak przygotowane fishburgery u�o�y� w formie wy�o�onej foli� aluminiow�. Ca�o�� w�o�y� do nagrzanego piekarnika i zapieka� do momentu, a� ser si� rozpu�ci. Podawa� na ciep�o. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin