Sk�adniki: 1 dowolny filet z ryby (ok. 25 dag) s�l pieprz m�ka pszenna 1 jajko bu�ka tarta olej s�onecznikowy ok. 10 dag ��tego sera 1 pomidor 2 du�e bu�ki Spos�b wykonania: Filet z ryby przekroi� na po�ow�. Umy�, osuszy�, posypa� sol� i pieprzem. Obtoczy� w m�ce pszennej, roztrzepanym jajku, a nast�pnie w bu�ce tartej. Usma�y� z dw�ch stron na gor�cym oleju. ��ty ser zetrze� na tarce o du�ych oczkach. Pomidor pokroi� w plasterki. Bu�ki przekroi� na po�ow�. Na rozkrojon� bu�k� po�o�y� cz�� startego sera, usma�ony filet z ryby (mo�e by� gor�cy), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Ca�o�� przykry� g�rn� cz�ci� bu�ki i lekko docisn��. Tak przygotowane fishburgery u�o�y� w formie wy�o�onej foli� aluminiow�. Ca�o�� w�o�y� do nagrzanego piekarnika i zapieka� do momentu, a� ser si� rozpu�ci. Podawa� na ciep�o.
skiery22