FLACZKI.txt

(0 KB) Pobierz
                                FLACZKI

Sk�adniki:
1 cebula, 1 ma�a marchew, 0,5 kg flak�w wieprzowych, 2 kostki roso�owe, 2,5 litra wody, 20 dag kurzych �o��dk�w, 250 g �mietany, 4 z�bki czosnku. Przyprawy: 1 �y�ka majeranku, 3 li�cie laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, �wie�o zmielony pieprz. 

Jak przyrz�dzi�?
Kurze �o��dki ugotowa� w 2,5 litra wody z kostk� roso�ow�. Po ugotowaniu odcedzi� �o��dki i pokroi� w paseczki. Wywar zostawi�. Do �mietany wla� p� szklanki ciep�ego wywaru z kurzych �o��dk�w i dok�adnie wymiesza�. Ugotowa� flaki i dok�adnie odcedzi�. Ugotowane flaki pokroi� i wrzuci� wraz z pokrojonymi kurzymi �o��dkami do wywaru z kurzych �o��dk�w. Nast�pnie nale�y obra�, pokroi� cebul� i wrzuci� do flak�w. Doda� 1 kostk� roso�ow�, marchew, ziele angielskie, li�cie laurowe, majeranek i drobno posiekany czosnek. Wla� wcze�niej przygotowan� �mietan� i gotowa� przez 10 minut. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin