ęłęóowsiane z bakaliami w kilku wersjach smakowych
Składniki: dla 4 osób
4 szkl. płatków owsianych 5 łyżek miodu/ słodu (np. jęczmiennego) 1/3 szkl. oleju 3/4 szkl. wody 1/2 szkl. rodzynek 1/2 szkl. posiekanych orzechów + ew. olej do wysmarowania blachy dodatki typu: - kakao - imbir + goździki mielone + cynamon - wiórki kokosowe
Zmiksować miód/słód, olej i wodę, dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić na 10 min. Podzielić na kilka części potencjalnie zorientowanych na różne posmaki (kakao, korzenny, kokosowy albo co tam jeszcze chcecie), wmieszać odpowiednie dodatki. Na wysmarowaną tłuszczem blachę nakładać masę za pomocą łyżki stołowej. Piec około 25-30 min. (albo do lekkiego zbrązowienia) w temp. 180 st.C
ZlotaLwica-666