RAITA – SAŁATKA INDYJSKA
Składniki:
ü 1 ogórek
ü 2 pomidory
ü 1 cebula
ü 300 ml jogurtu ( ja wzięłam naturalny)
ü 1 łyżeczka kuminu (tak jest w przepisie, ale ja robiłam z świeżą bazylią, potem ze świeżą natką pietruszki, potem z koperkiem- 3 łyżki. Mi smakowało, a kminek itp. toleruję tylko na wypiekach)
ü sól
ü 1 łyżka oleju
ü 1 łyżeczka czarnej gorczycy, chyba nie będzie końca świata, jak damy zwykłej gorczycy która jest w domu.
Przygotowanie:
Ogórek obrać, pokroić w plasterki. Pomidory można obierać, można nie jak ktoś lubi. Pokroić w dużą kostkę. Wymieszać w misce wszystkie składniki oprócz oleju i gorczycy.
Rozgrzać olej, upraż gorczycę. Polać składniki w misce, wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki.
camarro