Kokosowe romby.doc

(22 KB) Pobierz
Kokosowe romby

 

 

 

 

Kokosowe romby

 

Ciasto:

 

·       2 niepełne szkl. mąki

·       1 i 1/4 pojemnika śmietany kremówki

·       3 jajka

·       1 niecała szkl. cukru

·       1 cukier waniliowy

·       1 torebka proszku do pieczenia

·       odrobina tłuszczu do wysmarowania formy

·       Nadzienie:

·       1 puszka ananasów

·       17 dag wiórków kokosowych

·       1/2 masła

·       1 niecała szkl. cukru

·       3 łyżki mleka

 

Śmietanę ubić na półsztywno, wsypując przy tym cukier i cukier waniliowy. Kolejno wbijać jajka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy, wyrobić na gładko. Ciasto przełożyć na blachę , wsunąć do nagrzanego piekarnika, piec 15 min. w tem. 175º.

Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Mleko zagotować z tłuszczem i cukrem. Wsypać wiórki, wymieszać, zdjąć z ognia.

Ananasy osączyć, pokroić na kawałki, przełożyć do masy kokosowej. Ciasto wyjąć z pieca, rozsmarować na nim przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika, piec 20 min. Pokroić w romby.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin