Ciasto jogurtowe.doc

(21 KB) Pobierz
Ciasto jogurtowe

 

 

 

Ciasto jogurtowe

 

Biszkopt:

 

·       2 szkl. mąki tortowej

·       1 ½ szkl. cukru

·       8 jajek

·       1 łyżeczka proszku do pieczenia

·       Polewa czekoladowa:

·       75 g mlecznej czekolady

·       2 łyżki mleka

·       Ponadto:

·       1 l jogurtu owocowego

·       tłuszcz i bułka tarta

 

jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wysmarować. Ciasto przełożyć i piec ok. 30 min. (180º).

Składniki do polewy podgrzać, dokładnie wymieszać i zagotować.

Ostudzony biszkopt przekroić 2 razy i przełożyć jogurtem. Udekorować.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin