Cappicino.doc

(20 KB) Pobierz
Cappicino

 

 

 

 

 

 

Cappicino

 

Biszkopt z 4 jaj

1 paczka okrągłych biszkopcików

kawa rozpuszczalna do moczenia biszkopcików

 

Masa:

              1 jajko

              4 żółtka

              1 szkl cukru

              1 margaryna Kasia

              2 szkl mleka w proszku (może być granulowane, odtłuszczone – przesiać przez sitko)

              2 serki waniliowe

              2 łyżki żelatyny – rozpuścić w ½ szkl wody

 

Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na parze, wystudzić. Margarynę dobrze rozetrzeć, dodać powoli wystudzoną masę jajeczną, potem mleko i serki a na koniec żelatynę.

Składać od spodu: ciasto biszkoptowe, masa, biszkopciki moczone w zimnej kawie, masa, ciasto biszkoptowe, polewa.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin