Pasztet drobiowo - wieprzowy.doc

(89 KB) Pobierz
Pasztet drobiowo - wieprzowy

Pasztet drobiowo - wieprzowy  


Smaczny pasztecik. Polecam :)
Przepis na pasztet pochodzi z  tej  strony. 

 


 Składniki: 

 - 0,5 kg wątróbek drobiowych

 - 0,5 kg boczku surowego

 - 20 dkg łopatki

 - 2 cebule

 - 2 jajka

 - 1 bułka

 - przyprawy

 

Wykonanie:

Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni.

Wątróbkę  i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie.

Do powstałej masy dodajemy dwa jaja, namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.

Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 min. w 200 stopniacj C.

Smacznego!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin