Pasztet drobiowo - wieprzowy Smaczny pasztecik. Polecam :)Przepis na pasztet pochodzi z tej strony.
Składniki:
- 0,5 kg wątróbek drobiowych
- 0,5 kg boczku surowego
- 20 dkg łopatki
- 2 cebule
- 2 jajka
- 1 bułka
- przyprawy
Wykonanie:
Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni.
Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie.
Do powstałej masy dodajemy dwa jaja, namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.
Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 min. w 200 stopniacj C.
Smacznego!
kalina745