42 - KALORIE I TŁUSZCZ W POSIŁKACH.doc

(222 KB) Pobierz

KALORIE I TŁUSZCZ W POSIŁKACH

Od dawna wiadomo, że właściwe odżywianie się i stosowanie odpowiedniej diety to połowa, a niektórzy znawcy sprawy twierdzą, że nawet 80% kulturystycznego sukcesu. Przestrzeganie godzin posiłków, ilości wypitej wody, czy wreszcie rodzaju spożywanego pokarmu są równie istotne jak intensywny, regularny i profesjonalny trening. 
Zaprezentowane poniżej tabele przedstawiają podstawowe podstawowe produkty i zawartość w nich tłuszczów i kalorii.

PRODUKT

ILOŚĆ

kcal

TŁUSZCZ (g)

SUROWE MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE

Wołowina:

Befsztyk wołowy

100g

114

3,5

Wołowina na rosół

100g

219

15,7

Polędwica smażona bez tłuszczu

150g

185

4,5

Kotlet karkowy smażony

120g

210

11

Strogonow

150g

346

21,8

Wątróbka

100g

126

3,1

Wieprzowina

Kotlet mielony smażony

120g

240

10,5

Żeberka pieczone

150g

360

28

Schab pieczony

100g

180

10

Kotlet schabowy surowy

100g

175

10

Schab karkowy surowy

100g

269

22,8

Cielęcina

Kotlet smażony panierowany

120g

360

7,8

Cielęcina na pieczeń

100g

107

2,8

DRÓB

Pierś indyka ( bez skóry )

100g

85

0,7

Pierś kurczaka ( bez skóry )

100g

100

1,3

Pierś kurczaka ( ze skórą )

100g

157

9

Udo kurze ( ze skórą )

100g

160

10,2

Udo gęsie ( bez skóry )

100g

141

13

WĘDLINY

Salami ( 1 plasterek 0

7g

35

0,4

Kiełbasa krakowska ( 1 plasterek )

5g

70

0,5

Parówki ( 1 sztuka )

48g

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin