Kurczak z kardamonem i marchewką.pdf

(225 KB) Pobierz
Microsoft Word - Kurczak z kardamonem i marchewką
Kurczak z kardamonem i marchewką
Czas: ok. 30 minut
Ilość porcji: 2 -- 3
Składniki
500 g piersi kurczaka
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki kardamonu
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
1 łyżeczka pieprzu
2 marchewki
50 g masła
1 łyżeczka cukru (opcja)
sól i pieprz
643899236.003.png
Przygotowanie -- wersja ilustrowana
Krok 1.
Pierś kurczaka dzielę na mniejsze części (w zależności od
ilości porcji), smaruję oliwą i posypuję przyprawami.
Krok 2.
Marchewkę kroję w plasterki.
Krok 3.
Na folii aluminiowej wykładam masło, na to marchewkę.
Posypuję cukrem i solą oraz pieprzem. Następnie kładę
kurczaka.
Krok 4.
Zawijam w sakiewki i układam w naczyniu do parowania.
Ustawiam czas na 25 minut.
W przypadku piekarnika temp. 180°C na 20-25 minut.
 
643899236.004.png 643899236.005.png 643899236.001.png 643899236.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin