* 2 szklanki ugotowanego , ostudzonego i podzielonego na ma�e r�yczki kalafiora * 2 szklanki puree ziemniaczanego * 1 szklanka utartego na tarce ostrego ��tego sera ( ja da�am Chedar ) * 1 jajko * s�l * pieprz mielony * olej do sma�enia * PRZYGOTOWANIE: Wymiesza� puree ziemniaczane z serem i jajkiem . Posoli� , popieprzy� .W�o�y� r�yczki kalafiora i delikatnie zamiesza� tak by si� r�wnomiernie roz�o�y�y w masie ziemniaczano serowej. Na patelni rozgrza� olej . Wk�ada� porcje ciasta , lekko przyklepywa� �y�k� by si� sp�aszczy�o i sma�y� na rumiano z obu stron ( jak zwyk�e placki ziemniaczane ) . Mo�na poda� dodatkowo dip �mietanowo- majonezowy np. rzodkiewkowy lub czosnkowy .
ala61-61