Kuchnia weganki - Lidia Aleksandra Szadkowska.pdf
(
1434 KB
)
Pobierz
115940036 UNPDF
Niniejsza
darmowa publikacja
zawiera jedynie fragment
pełnej wersji całej publikacji.
Aby przeczytaæ ten tytuł w pełnej wersji
kliknij tutaj
.
Niniejsza publikacja mo¿e byæ kopiowana, oraz dowolnie
rozprowadzana tylko i wył¹cznie w formie dostarczonej przez
NetPress Digital Sp. z o.o., operatora
sklepu na którym mo¿na
nabyæ niniejszy tytuł w pełnej wersji
. Zabronione s¹
jakiekolwiek zmiany w zawartoœci publikacji bez pisemnej zgody
NetPress oraz wydawcy niniejszej publikacji. Zabrania siê jej
od-sprzeda¿y, zgodnie z
regulaminem serwisu
.
Pełna wersja niniejszej publikacji jest do nabycia w sklepie
internetowym
e-booksweb.pl
.
Niniejszy ebook jest
własnością prywatną
.
Niniejsza publikacja, ani żadna jej część, nie może być kopiowana,
ani w jakikolwiek inny sposób reprodukowana, powielana, ani
odczytywana w środkach publicznego przekazu bez pisemnej zgody
wydawcy. Zabrania się jej publicznego udostępniania w Internecie,
oraz odsprzedaży zgodnie z
regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli
.
© Copyright for Polish edition by
ZloteMysli.pl
Data: 25.12.2006
Tytuł: Kuchnia weganki
Autor: Lidia Aleksandra Szadkowska
Wydanie I
ISBN: 83-7521-136-2
Projekt okładki: Marzena Osuchowicz
Korekta: Sylwia Fortuna
Skład: Anna Popis-Witkowska
Internetowe Wydawnictwo Złote Myśli
Netina Sp. z o. o.
ul. Daszyńskiego 5
44-100 Gliwice
WWW:
www.ZloteMysli.pl
EMAIL:
kontakt@zlotemysli.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
SPIS TREŚCI
Refleksja nad wegetarianizmem
.................................................................6
Nasze zdrowie to poszanowanie natury i życia zwierząt
............................10
Gdy postanowiłam odżywiać się zgodnie z naturą...
...................................12
Co i jak powinniśmy jadać?
........................................................................15
Ogólne zalecenia dr Bernarda Jensena
.....................................................18
„Artretyzm, reumatyzm, osteoporoza”
..................................................................18
O surówkach
.............................................................................................22
Surówki i dania z dzikich roślin
................................................................24
Potrawy gotowane
.....................................................................................27
Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
.................................29
A mięso? Czy służy zdrowiu?
.....................................................................32
O zamiennikach mleka i mięsa
..................................................................38
Niebezpieczne przyprawy
.........................................................................40
Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
........................................44
Jakie stosować zioła przyprawowe?
..........................................................45
Przechowywanie warzyw
...........................................................................53
Kiszenie barszczu białego i warzyw
...........................................................54
Koncentrat pomidorowy
...........................................................................56
Kiszone buraki
..........................................................................................57
Przepisy wege kuchni
................................................................................58
Gomasio
.................................................................................................................58
Spirygne
.................................................................................................................58
Surówki
....................................................................................................60
Zdrowotna surówka
...............................................................................................60
Marchewka z jabłkiem
...........................................................................................60
Marchewka z chrzanem
.........................................................................................60
Surówka z cykorii
...................................................................................................61
Surówka z selera
.....................................................................................................61
Surówka z włoszczyzny
...........................................................................................61
Surówka z kalafiora i pomidorów
..........................................................................62
Surówka z kapusty pekińskiej
................................................................................62
Surówka z kiszonych ogórków
...............................................................................62
Surówka z papryki
..................................................................................................63
Surówka z kiszonej kapusty
...................................................................................63
Surówka z dyni
.......................................................................................................63
Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiału
......................................64
Zamiast masła
........................................................................................................64
„Masło” czosnkowe
................................................................................................65
Pasta z drożdży
.......................................................................................................66
Pasta z kaszy jaglanej
.............................................................................................66
Pasta z ryżu i zielonego groszku
............................................................................66
Pasztety jarskie (bez pieczenia w piekarniku)
.......................................................67
Pasztet z kaszy gryczanej
.......................................................................................68
Pasztet pieczarkowy
...............................................................................................68
Powidła śliwkowe
..................................................................................................69
Pasta orzechowo-kakaowa
.....................................................................................69
„Smalec” wg przepisu Grażyny:
.............................................................................69
Masło orzechowe, sezamowe, słonecznikowe
.......................................................70
Pasta ze skiełkowanego słonecznika
......................................................................70
Majonez z ryżu
........................................................................................................71
Pasta - „serek topiony”
...........................................................................................71
Zupy
..........................................................................................................72
Zasmażki
................................................................................................................73
Kartoflanka
.............................................................................................................74
Zalewajka
................................................................................................................75
Biały barszcz
...........................................................................................................76
Czerwony barszcz
...................................................................................................77
Czerwony barszcz z kiszonych buraczków
............................................................77
Barszcz z buraków zalewany żurem
.......................................................................78
Krupnik
...................................................................................................................79
Kapuśniak z kiszonej kapusty
................................................................................79
Kapuśniak z białej lub czerwonej kapusty
.............................................................80
Zupa z kiszonych ogórków
.....................................................................................81
Barszczyk ukraiński
................................................................................................81
Zupa jarzynowa
......................................................................................................82
Zupy jarzynowe „tematyczne”
...............................................................................83
Rosół jarski
.............................................................................................................83
Boczniak na gęsto /niby-flaczki/
...........................................................................84
Zupa pomidorowa czysta
.......................................................................................85
Zupa pomidorowa z ryżem
....................................................................................85
Botwina
..................................................................................................................86
Zupa z suszonego zielonego groszku
.....................................................................86
Grochówka
.............................................................................................................87
Zupa fasolowa
........................................................................................................88
Zupa z cieciorki
......................................................................................................89
Zupa z soczewicy
....................................................................................................89
Zupa szczawiowa
....................................................................................................90
Zupa z ziemniakami i makaronem
........................................................................90
Barszcz „wołyński”
..................................................................................................91
Zupa cebulowa
.......................................................................................................92
Zupa orzechowa
....................................................................................................92
Dania drugie
.............................................................................................93
Kapusta z grochem
.................................................................................................93
Gołąbki
...................................................................................................................94
Bigos jarski
.............................................................................................................96
Bigos jarski lub z kostką sojową
............................................................................96
Fasolka „po bretońsku”
..........................................................................................97
Ciasto naleśnikowe
................................................................................................98
Krokiety
..................................................................................................................99
Pierogi
...................................................................................................................99
Ciasto na pierogi
....................................................................................................99
Farsze do krokietów i pierogów
...........................................................................100
Kasza jaglana z brokułami
...................................................................................102
Sosy
.........................................................................................................104
Sos do spaghetti
....................................................................................................105
Sos pomidorowy
...................................................................................................106
Sos z grzybów (pieczarek, boczniaków, leśnych)
.................................................107
Sos z suszonych grzybów
......................................................................................107
Sos jarzynowy
.......................................................................................................108
Sos cebulowy
........................................................................................................108
Sos dyniowo-pomidorowy
....................................................................................109
Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów
.............................................110
Gulasz z cukinii lub kabaczka
...............................................................................110
Gulasz z kostki sojowej lub granulatu i warzyw
....................................................111
Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta
...................................................................111
Por do drugiego dania
...........................................................................................112
Duszone warzywa do drugiego dania
...................................................................112
Marchewka z groszkiem
........................................................................................113
Plik z chomika:
Juzia85
Inne pliki z tego folderu:
BodyBoss-Method-pdf.pdf
(33678 KB)
Dieta proteinowa - Pola Majkowska - ebook.pdf
(989 KB)
Zdrowa Kuchnia na Boże Narodzenie - ebook.pdf
(1181 KB)
Kuchnia - Laboratorium Zdrowia i Urody - ebook.pdf
(866 KB)
Zaklinacz wagi - Rafał Kraśnicki - ebook.pdf
(1870 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 21.01.2024
Angielski
Ćwiczenia
dla dzieci
Dokumenty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin