Wieprzowina z fasolą po meksykańsku.rtf

(6 KB) Pobierz
Wieprzowina z fasol¹ po meksykañsku

Wieprzowina z fasolą po meksykańsku

 

Składniki na 8 porcji:

50 dag polędwiczek

30 dag żeberek

po puszce (40 dag) czerwonej fasoli i pomidorów w zalewie

cebula

łka smalcu lub oleju

4 łki posiekanej świeżej kolendry

pół łeczki pieprzu cayenne

l

 

Mięso umieść w garnku, zalej niewielką ilością wody i podgotuj tak, by bez trudu wyjąć z niego kości.

 

Polędwiczkę i żeberka wyjmij z wody i pokrój na nieduże kawałki. Obraną cebulę posiekaj i usmaż na tłuszczu na złoty kolor, i przełóż do garnka o grubym dnie, dodaj pomidory, fasolę, mięso, pieprz i duś, aż mięso będzie miękkie, po czym dodaj sól.

 

Podawaj z ryżem, posypane kolendrą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin