Steki wołowe.rtf

(5 KB) Pobierz
Steki wo³owe

Steki wołowe

 

Składniki na 4 porcje:

450 g wołowiny

2 łki oleju

2 łki kolendry

5 łek soku z pomarańczy

łka soku z cytryny

2 łeczki octu winnego

łka Bulionu bekonowego WINIARY

l, pieprz

 

Mięso opłucz, osusz, pokrój na 4 kotlety i włóż do płytkiej miski. Olej, kolendrę, oba soki, ocet, bulion, szczyptę soli i pieprzu dokładnie wymieszaj. Mięso zalej marynatą i wstaw na noc (na około 12 godzin) do lodówki.

 

Następnego dnia mięso osącz, lecz marynatę zachowaj. Kotlety umieść na grillu i opiecz je po 10 minut z każdej strony, często polewając marynatą i obracając.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin