Schab w ziemniakach.rtf

(5 KB) Pobierz
Schab w ziemniakach

Schab w ziemniakach

 

Składniki na 4 porcje:

800 g schabu karkowego

majeranek

3 łki oleju

750 g ziemniaków

pieprz

l

2 cebule

2 pory

 

Schab umyj, osusz, natrzyj solą i majerankiem, po czym odstaw na godzinę. W brytfannie rozgrzej olej, włóż schab, zrumień go i podlej wodą. Teraz wstaw mięso do piekarnika i piecz przez 35 minut w temperaturze 180°C, od czasu do czasu podlewając wodą.

 

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w plastry i przelej wrzątkiem. Mięso wyjmij z piekarnika, obłóż ziemniakami i oprósz solą i pieprzem. Całość ponownie wstaw do piekarnika na 20 minut. Cebule i pory oczyść, opłucz, pokrój w talarki i dodaj do mięsa pod koniec pieczenia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin