Curry.doc

(26 KB) Pobierz
Curry

Curry



Składniki

50 dag mielonego mięsa, 2 cebule średniej wielkości, 3 marchewki, 3 pomidory, 5 dag rodzynków, półtorej łyżeczki curry, łyżka posiekanej zieleniny (koperku lub natki pietruszki), olej do smażenia, sól

Jak ważyć?

Sposób przyrządzania

Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obsmażyć warzywa na gorącym oleju, dodać mięso i smażyć razem 3-4 min. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe cząstki, dodać do mięsa, wlać pół szklanki wody, wsypać wypłukane rodzynki, przyprawić potrawę solą i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 30 min. Pod koniec duszenia wsypać curry i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. 100 g - 150 kcal.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin