Bigos z warzyw.doc

(26 KB) Pobierz
Bigos z warzyw

Bigos z warzyw



Składniki

50 dag kiełbasy, mała dynia, mały patison, 2 strąki zielonej papryki, 2 cebule, 4 pomidory lub mały koncentrat pomidorowy, 2 łyżki tłuszczu, sól, pieprz

Jak ważyć?

Sposób przyrządzania

Dynię i patison obrać, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w ćwierćplasterki, paprykę i pomidory umyć, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym w rondlu tłuszczu zeszklić cebulę, po czym przełożyć ją na talerzyk, a do rondla włożyć kiełbasę i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojone warzywa i mieszając dusić razem 10-15 min. Na koniec dołożyć cebulę i wszystko dusić jeszcze 5 min. Przyprawić do smaku.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin