BĹ‚yskawiczna_szarlotka_mamy.rtf

(5 KB) Pobierz
B³yskawiczna szarlotka mamy

yskawiczna szarlotka mamy

 

Składniki:

ciasto:

3,5 szklanki mąki

pół szklanki cukru

pół kostki margaryny i smalcu

3 żółtka

2-3 łki śmietany

nadzienie:

1,5 kg kwaśnych jabłek

4 łki cukru

cynamon lub Cukier wanilinowy WINIARY

 

Obrane i pokrojone jabłka (bez gniazd nasiennych) podduś z cukrem, dopraw cynamonem lub cukrem wanilinowym.

 

Z podanych składników zagnieć ciasto, rozłóż je na dużej blasze, posmarowanej tłuszczem i posypanej buł tartą. Na wierzchu poukładaj przygotowane jabłka. Piecz około 40 minut w temperaturze 190°C. Nie zawadzi pokryć szarlotkę bitą śmietaną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin