Chrupiące sznycelki z indyka.rtf

(6 KB) Pobierz
Chrupi¹ce sznycelki z indyka

Chrupiące sznycelki z indyka

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag piersi indyka

2 jaja

2-3 łki mąki

5 łek płatków kukurydzianych

biały pieprz

l

olej do smażenia

 

Mięso pokrój na 10-12 kawałw jednakowej wielkości. Jaja wymieszaj z mą, po czym dopraw solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozkrusz wałkiem.

 

Następnie nadziewaj na szpadkę kawałki mięsa, zanurzaj je w cieście i obtaczaj w płatkach. We frytownicy lub głębokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Mięso zanurzaj w tłuszczu, widelcem zsuwaj ze szpadki i smaż na rumiano (po 2 minuty z każdej strony).

 

Usmażone osącz na papierowym ręczniku i od razu podawaj. Sznycelki doskonale smakują z sosem słodko-kwaśnym i borówkowo-chrzanowym oraz ziemniakami piure.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin