Kura sarda.rtf

(6 KB) Pobierz
Kura sarda

Kura sarda

 

Składniki na 6 porcji:

duży kurczak

półtorej szklanki ryżu

duża cebula

2 kostki Bulionu warzywnego WINIARY

czek natki pietruszki

łka masła

łka słodkiej papryki

Jarzynka WINIARY

l

olej do smażenia

 

Na początku przygotuj kurczaka - podziel go na porcje, posyp solą i Jarzynką, następnie obsmaż na oleju na złoty kolor na gorącym tłuszczu.

 

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni ł oleju i ł masła, a następnie podsmaż cebulę. Przełóż na talerzyk. Na pozostałym tłuszczu obsmaż wypłukany i osuszony ryż (posypany papryką), wymieszaj go z cebulą.

 

Obsmażony ryż przełóż do żaroodpornego naczynia. Na ryżu ułóż porcje kury. Polej 2 szklankami bulionu z kostek i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury około 250°C. Piecz, aż ryż i mięso bę miękkie.

 

Gotową potrawę posyp posiekaną natką pietruszki - podawaj natychmiast po przygotowaniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin