Potrawka z parówek
Napisał Mudzia
Składniki: • 1/2 kg parówek • 30 dag pieczarek • kilka suszonych grzybów • 3 cebule (posiekane) • 2 suszone ostre papryczki • 1 puszka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz • masło Sposób wykonania: Cebulę poddusić na sporej ilości masła (aż się zeszkli). Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 szklankami wody. Dolać do cebuli. Papryczki cieniutko pokroić i wrzucić do cebuli. Suszone grzyby zalać wrzątkiem i ugotować w tej samej wodzie. Drobno posiekać i wraz z wodą dolać do sosu. Parówki pokroić w talarki i dołożyć do sosu. Pieczarki oczyścić, umyć i wytrzeć. Na innej patelni podsmażyć je też na maśle, gdy się zrumienią dorzucić do drugiej patelni.
lewwal