Płonący puchar lodowy.doc

(209 KB) Pobierz
Płonący puchar lodowy

Płonący puchar lodowy

 

 

 

Składniki

·         1/2 I lodów czereśniowych

·         750 ml kompotu wiśniowego

·         4 plastry cytryny

·         4 kostki cukru

·         1/8 I przepalanki malinowej

 

Sposób przygotowania

1.      

Na 30 minut przed podaniem na stół lody należy przełożyć z zamrażalnika do lodówki. Lody powinny pozostać twarde. Szklanki schłodzić.

2.      

Czereśnie osaczyć, przełożyć do szklanek i na nich ułożyć porcje lodów. Szklanki przykryć plastrami cytryny, a na środku każdego z nich położyć kostkę cukru.

3.      

Cukier pokropić malinową przepalanką i podpalić. Płonące puchary podać na stół. Tak przygotowane lody wyglądają niezwykle efektow­nie, szczególnie w pomieszczeniach oświetlonych świecami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin