Sernik Bananowy.doc

(20 KB) Pobierz
Sernik bananowy

Sernik bananowy

    * 1 kg twarogu
    * 40 dag bananów
    * 8 jajek
    * 1 szklanka miodu
    * 20 dag rodzynków
    * 10 dag wiórków kokosowych
    * 1 łyżka cukru waniliowego
    * szczypta soli

Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubitą na sztywno pianą z białek (ze szczyptą soli) oraz cukrem waniliowym. Dorzucić rodzynki namoczone w wodzie. Przełożyć do formy (tortownica o średnicy 28 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać, posypać wiórkami kokosowymi i upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C (60-70 minut).

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin