FOTOGRAFIA DNIA ROBOCZEGO:
Nazwa stanowiska pracy: Cukiernik
PRACOWNIK: MĘŻCZYZNA
Lp.
Czynności
Czas rozpoczęcia czynności
Czas zakończenia czynności
Czas trwania czynności
Pozycja ciała
[godz:min]
[min]
-
1.
Przygotowanie stanowiska pracy oraz uniformu
21:00
21:10
10
Stojąca z możliwością zmiany na siedzącą
2.
Pobranie składników do produkcji ciasta drożdżowego, biszkoptowego oraz francuskiego
21:25
15
3.
Produkcja ciasta drożdżowego przy użyciu mieszalnika
21:45
20
Stojąca
4.
Produkcja ciasta biszkoptowego
Przy użyciu mieszalnika
22:15
30
5.
Formowanie i dzielenie ciasta drożdżowego na drożdżówki, pączki itp.
22:35
6.
Produkcja spodów do tortów z ciasta biszkoptowego przy użyciu form
23:00
25
7.
Wkładanie powstałych spodów do pieca elektrycznego
23:05
5
8.
Przygotowanie produktów do produkcji dżemów, mas czekoladowych, marmolad, lukru itp.
23:15
9.
Przygotowywanie mas czekoladowych, dżemów, marmolad itp.
0:00
45
10.
Wyjmowanie spodów tortowych z pieca oraz dzielenie ich na warstwy
0:15
11.
Przerwa
0:30
Siedząca
12.
Sporządzanie ciasta francuskiego
0:50
13.
Ważnie i formowanie ciasta francuskiego
1:15
henio89