Mięso (wszystkich rodzajów
zielone warzywa
mleko, skrobia, słodycze inne białka, kwaśne owoce, olej, masło śmietankowe, śmietana
Skrobia (chleb, ziemniaki)
zielone warzywa, tłuszcze zwierzęce i roślinne
wszystkie białka, wszystkie owoce, cukry, kwasy
Zielone warzywa
wszystkie białka, wszystkie produkty skrobiowe
mleko
Orzechy (większość rodzajów)
zielone warzywa, kwaśne owoce
mleko, skrobia, słodycze, inne białka, masło śmietankowe, olej roślinny
Jaja
mleko, skrobia, słodycze, inne białka, kwaśne produkty, olej roślinny
Mleko
spożywać oddzielnie, można z kwaśnymi owocami
wszystkie białka, zielone warzywa produkty skrobiowe
Tłuszcze zwierzęce
wszystkie rośliny zbożowe
wszystkie białka
Melon (wszystkie rodzaje)
zawsze spożywać oddzielnie
wszystkie produkty
Rośliny zbożowe (pszenica, żyto, owies)
kwaśne owoce, wszystkie białka, wszystkie słodycze, mleko
rośliny strączkowe
wszystkie białka, wszystkie słodycze, owoce (wszystkie rodzaje), masło śmietankowe, śmietanka
Owoce niekwaśne i półkwaśne
kwaśne mleko
kwaśne owoce, skrobia, białka, mleko
Kwaśne owoce
orzechy, kwaśne mleko l inne kwaśne owoce
wszystkie słodycze, skrobia (pieczywo, zboża), białka z wyjątkiem orzechów
anilenka