Jaja faszerowane po holendersku.rtf

(5 KB) Pobierz
Jaja faszerowane po holendersku

Jaja faszerowane po holendersku

 

Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo

10 dag gotowanego mięsa

cebula

3-4 korniszony

winne jabłko

3 ziemniaki ugotowane w mundurkach

2 łki JogoMajo WINIARY

łka soku z cytryny

natka pietruszki

l

pieprz

 

Obrane jaja przekrój wzdł na pół, po czym delikatnie wyjmij żółtka. Ziemniaki obierz i razem z cebulą, mięsem i żółtkami jaj przepuść przez maszynkę. Na koniec dodaj drobno posiekane korniszony i jabłko, sól, pieprz, sok z cytryny oraz JogoMajo.

 

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, nadziej masą białka.

Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin