Szynka z masłem.doc

(70 KB) Pobierz
Szynka z masłem

 

 

Szynka z masłem

·        

-  na 1 plaster szynki (np. 2 dag) – tyleż samo masła

 Przepis bardzo prosty – dla osób, które chwilowo nie są zaopatrzone w pieczywo optymalne.

Plastry szynki (najlepiej z tłuszczem) smarujemy miękkim masłem i składamy – na pół, na czworo lub rolujemy. Do tego można spożyć kawałek dowolnego warzywa – pomidora, ogórka kiszonego, czy konserwowego itp. Jest to bardzo szybka, smakowita i odżywcza przekąska, szczególnie jeśli dysponujemy dobrym gatunkiem szynki np.

 

przekąskę można przyrządzić w formie poczęstunkowej i wówczas dodatki, czyli kawałki papryki, ogórka itp. włożyć do środka szynki posmarowanej masłem, ładnie zrolować i dekoracyjnie ułożyć na półmisku,
- jest to znakomita przekąska, kiedy jesteśmy poza domem, na wyjeździe i nie jesteśmy w    stanie zaopatrzyć się w pieczywo optymalne,
- szynkę z masłem bardzo lubią jeść szczególnie dzieci,
- zamiast szynki można użyć baleronu, schabu, polędwicy itp.

100g zawiera:

 B - 11,8  T - 57,8  W -  0,0

 kaloryczność - 568,5 kcal

 B : T : W = 1 : 4,9 : 0,0

 gotowej potrawy wg uznania

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin