tort Miami Dream
Początek formularza
Skladniki:
1/2 kostki Kasi40 dag cukru2 cukry wanilioweszczypta soli5 jajekskorka otarta z cytryny15 dag maki2 lyzeczki proszku do pieczenia2 lyzki mlekapuszka mango 5 lyzeczek zelatyny1/2 l kwasnego mleka50 ml mleka kokosowego 4 lyzki soku z limetkiszklanka smietany kremowki
Przepis:
Kasię utrzec z 1/2 szk cukru , jednym cukrem waniliowym i szczypta soli.Dodac jedno cale jajko, 4 zoltka i skorke cytrynowa, ucierac az ciasto bedzie jednolite.Wsypac make z proszkiem do pieczenia, wlac mleko.Polowe ciasta rozsmarowac w natluszczonej tortownicy.Ubic bialka z 20 dag cukru i polowe tej bezy rozsmarowac na ciasto. piec 20 min w temp175 st.Tak samo upiec drugi placek.Mango osaczyc (syrop pozostawic)zmiksowac z kwasnym mlekiem, drugim cukrem waniliowym, 5 lyzkami cukru, mlekiem kokosowym, sokiem z limetki i 2 lyzkami syropu z mango. Dodac rozpuszczona zelatyne.a gdy krem zacznie gestniec - ubita na sztywno smietane.Masa przelozyc placki i odstawic na kilka godzin do lodowki. Boki mozna posypac kokosem.Smacznego!
Dół formularza
kocurros