SKŁADNIKI
2 filety z kurczaka (bądź z indyka, wedle upodobań)
masło orzechowe
rodzynki
bazylia
łyżka soku z cytrynki
oliwa virgin
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Filety oczyścić, opłukać, osuszyć, a następnie zrobić kieszeń. Przygotować "panierkę": 8 łyżek masła orzechowego,łyżka soku z cytryny, łyżka oliwy. Przed "zapanierkowaniem" filetów, do kieszonki wkładamy rodzynki(ilość wedle upodobań - ja zawsze wkładam ok. 10). Następnie dokładnie obtaczamy filety w masie orzechowej, i na końcu posypujemy bazylią -wkładamy do lodówki na ok. 1godzinkę -po upragnionej godzinie wyjmujemy filety z lodówki, wkładamy do rękawu do pieczenia..i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok.30 minut.
b.t.kaszuba1