Orzechowe filety z lekką nutą bazylii .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI

 

2 filety z kurczaka (bądź z indyka, wedle upodobań)

 

masło orzechowe

 

rodzynki

 

bazylia

 

łyżka soku z cytrynki

 

oliwa virgin

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

 

Filety oczyścić, opłukać, osuszyć, a następnie zrobić kieszeń. Przygotować "panierkę": 8 łyżek masła orzechowego,łyżka soku z cytryny, łyżka oliwy. Przed "zapanierkowaniem" filetów, do kieszonki wkładamy rodzynki(ilość wedle upodobań - ja zawsze wkładam ok. 10). Następnie dokładnie obtaczamy filety w masie orzechowej, i na końcu posypujemy bazylią -wkładamy do lodówki na ok. 1godzinkę -po upragnionej godzinie wyjmujemy filety z lodówki, wkładamy do rękawu do pieczenia..i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok.30 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin