tabele kcal.pdf
(
67 KB
)
Pobierz
tabele wartości odżywczych
Tabele wartości odżywczych
www.optymalnie.eu
Cukier i wyroby cukiernicze
Kcal.
0.0 0.0 99.8 399.2
0.3 0.0 79.5 319.2
4.3 10.7 76.1 417.9
0.3 0.5 92.0 373.7
0.0 0.0 98.2 392.8
18.2 21.7 50.6 470.5
Cukier
Miód pszczeli
Irysy /krówki/
Karmelki nadziewane
Karmelki twarde
Kakao 16% proszek
Baton "BOUNTY MILK"
4.2 25.2 56.7 470.4
3.6 18.2 68.9 453.8
Batom "MARS"
Baton "MILKY WAY"
3.6 16.2 71.8 447.4
Baton "SNIKCERS"
9.7 28.9 52.6 509.3
Baton "TWIX"
5.3 23.2 64.2 486.8
5.3 28.9 64.0 537.3
6.7 34.3 56.6 561.9
5.5 29.0 62.7 533.8
9.8 32.8 54.7 553.2
8.6 30.9 57.3 541.7
3.9 17.6 68.8 449.2
10.2 27.1 57.3 513.9
4.1 11.4 62.5 369.0
8.2 11.0 76.8 439.0
6.7 17.2 70.7 464.4
6.4 25.3 59.9 492.9
8.1 28.6 55.7 512.6
5.6 23.0 64.4 487.0
16.4 31.4 39.3 505.4
3.8 9.7 69.0 378.5
3.5 1.6 77.6 338.8
9.9 4.9 75.2 384.5
8.3 27.5 60.7 523.5
8.2 4.7 67.3 344.3
7.4 8.3 47.8 295.5
5.2 23.9 51.4 441.5
5.0 26.8 45.4 442.8
5.9 17.2 43.6 352.8
3.2 9.0 47.2 282.6
5.8 18.3 35.6 330.3
7.1 5.5 61.1 322.3
6.4 17.8 53.8 401.0
5.9 12.6 61.0 381.0
5.4 25.2 25.8 351.6
14.6 13.9 39.6 341.9
12.5 18.5 32.3 345.7
Czekolada deserowa
Czekolada gorzka
Czekolada kawowa
Czekolada mleczna
Czekolada mleczna z orzechami
Czekolada nadziewana
Drażetki MM Peanut
Delicje szampańskie
Herbatniki
Herbatniki z cukrem
Herbatniki kokosowe
Herbatniki sezamowe
Markizy
Paluszki z kminkiem
Pierniki alpejskie
Pierniki beskidzkie
Solanki, paluszki
Wafle nadziewane
Babka biszkoptowa
Ciasto drożdżowe
Ciasto kruche podstawowe
Ciasto francuskie ze śliwkami
Ciasta napoleonki
Ciastka tortowe z owocami świeże
Eklery z bitą śmietaną
Jagodzianki
Keks bakaliowy
Piernik z bakaliami
Ptysie z bitą śmietaną
Sernik z rodzynkami
Sernik wiedeński z polewą kakaową
Mięso i przetwory mięsne
Kcal.
18.0 18.0 0.0 234.0
19.9 2.8 0.0 104.8
19.9 3.1 0.0 107.5
10.1 53.0 0.0 517.4
18.6 24.7 0.0 296.7
16.1 22.8 0.0 269.6
16.0 21.7 0.0 259.3
7.4 67.8 0.0 639.8
Baranina udziec
Cielęcina łopatka
Cielęcina udziec
Wieprzowina boczek b/kości
Wieprzowina golonka ze skórą
Wieprzowina karkówka
Wieprzowina łopatka
Wieprzowina podgardle
www.optymalnie.eu
Strona 1
Zawartość w porcji
Białko Tłuszcz Węgl.
Zawartość w porcji
Białko Tłuszcz Węgl.
Tabele wartości odżywczych
Wieprzowina schab z kością
Wieprzowina szynka surowa
Wieprzowina żeberka
Wołowina pieczeń
Wołowina polędwica
Wołowina rostbef
Wołowina rozbratel
Wołowina szponder
Gęś tuszka
Mięso z piersi indyka b/skóry
Mięso z podudzia indyka ze skórą
Mięso z udźca indyka ze skórą
Skrzydło z indyka
Kaczka tuszka
Kurczak tuszka
Mięso z piersi kurczaka b/skóry
Noga /udo/ kurczaka
Wątróbka z kurczaka
Żołądek z kurczaka
Baleron gotowany
Kiełbasa kabanosy
Kiełbasa Krakowska sucha
Kiełbasa Mortadela
Kiełbasa Myśliwska sucha
Kiełbasa parówkowa
Kiełbasa podwawelska
Kiełbasa Toruńska
Kiełbasa zwyczajna
Kiełbasa Żywiecka
Mielonka /Luncheon met/
Kiełbasa parówki popularne
Polędwica Sopocka
Salami popularne
Szynka wiejska
Szynka wieprzowa gotowana
Szynka wołowa gotowana
Wędzonka wołowa gotowana
Kiszka kaszana jęczmienna
Kiszka pasztetowa
Pasztet pieczony
Salceson czarny
Salceson Włoski
Baton szynkowy z indyka
Kiełbasa Mazurska z indyka
Kiełbasa szynkowa z indyka
Polędwica z indyka
Szynka z indyka
Baton z kurczaka
Kiełbasa jałowcowa z kurczaka
Kiełbasa podsuszana z kurczaka
Kiełbasa szynkowa z kurczaka
Kurczak faszerowany /pieczony/
Kiełbasa parówki z kurczaka
Pasztet z kurczaka pieczony
Pasztet Podlaski z kurczaka
Polędwica z piersi kurczaka
21.0 10.0 0.0 174.0
18.0 21.3 0.0 263.7
15.2 29.3 0.0 324.5
20.9 3.6 0.0 116.0
20.1 3.5 0.0 111.9
51.5 7.3 0.0 271.7
16.7 10.1 0.0 157.7
19.3 15.7 0.0 218.5
14.1 31.8 0.0 342.6
19.2 0.7 0.0 83.1
15.7 8.9 0.0 142.9
18.4 6.4 0.0 131.2
16.5 11.4 0.0 168.6
13.5 28.6 0.0 311.4
18.6 9.3 0.0 158.1
21.5 1.3 0.0 97.7
16.8 10.2 0.0 159.0
19.1 6.3 0.6 135.5
18.2 4.2 0.6 113.0
15.1 20.2 0.9 245.8
27.4 24.3 0.0 328.3
25.6 24.8 0.0 325.6
12.0 17.7 0.0 207.3
27.8 20.1 0.0 292.1
11.0 31.5 0.0 327.5
17.3 19.6 0.9 249.2
20.9 20.1 0.0 264.5
17.6 15.6 0.0 210.8
20.3 26.3 0.0 317.9
12.8 11.7 3.7 171.3
9.5 34.3 0.0 346.7
19.9 9.1 0.9 165.1
21.6 53.7 1.4 575.3
17.1 20.3 0.9 254.7
16.4 18.3 1.0 234.3
17.8 3.1 0.5 101.1
20.9 2.0 1.1 106.0
9.1 19.9 14.6 273.9
12.5 35.7 4.3 388.5
17.0 31.2 13.5 402.8
12.6 32.0 0.5 340.4
14.6 29.3 0.0 322.1
14.9 9.3 0.1 143.7
14.8 7.7 0.1 128.9
17.2 2.0 0.2 87.6
15.8 4.6 0.1 105.0
17.1 1.6 0.1 83.2
16.7 8.6 0.1 144.6
19.0 17.9 0.1 237.5
21.7 8.4 0.0 162.4
16.2 5.0 0.0 109.8
20.5 11.9 2.8 200.3
10.8 22.4 4.2 261.6
14.4 14.3 7.5 216.3
6.7 21.1 3.6 231.1
20.4 1.2 0.0 92.4
www.optymalnie.eu
Strona 2
Tabele wartości odżywczych
Szynka z piersi indyka kurczaka
Szynka z udźca kurczaka
21.2 1.2 0.2 96.4
17.2 5.3 0.0 116.5
Napoje
Kcal.
0.2 0.0 0.3 2.0
0.3 0.1 11.4 47.7
0.3 0.1 12.7 52.9
0.4 0.3 6.4 29.9
0.5 0.1 9.2 39.7
0.1 0.1 10.0 41.3
0.4 0.1 11.3 47.7
0.5 0.3 12.3 53.9
0.6 0.2 11.8 51.4
0.6 0.1 9.9 42.9
0.8 0.1 2.6 14.5
1.0 0.3 5.7 29.5
Kawa napar bez cukru
Sok ananasowy
Sok z czarnej porzeczki
Sok cytrynowy
Sok grejpfrutowy
Sok jabłkowy
Sok marchwi owy
Sok marchwiowo-jabłkowy
Sok marchwiowo-jabłk-pomerańcz.
Sok pomarańczowy
Sok pomidorowy
Sok wielo-warzywny
"Coca Cola"
0.0 0.0 10.4 41.6
0.0 0.0 10.3 41.2
0.5 0.0 3.8 17.2
Napoje gazowane owocowe
Piwo pełne jasne
Mleko i przetwory mleczne
Kcal.
3.3 3.2 4.8 61.2
3.4 2.0 4.9 51.2
3.4 1.5 5.0 47.1
3.5 0.5 5.1 38.9
3.2 4.1 4.5 67.7
35.7 0.8 51.2 354.8
27.0 24.0 38.7 478.8
6.6 7.5 9.4 131.5
7.5 8.0 55.3 323.2
2.2 30.0 3.1 291.2
2.5 18.0 3.6 186.4
2.7 12.0 3.9 134.4
2.8 9.0 4.0 108.2
4.3 2.0 6.2 60.0
3.6 1.5 7.2 56.7
3.7 1.5 8.8 63.5
3.7 1.5 8.9 63.9
3.7 1.5 8.2 61.1
3.7 1.5 8.2 61.1
3.4 2.0 4.7 50.4
3.4 0.5 4.7 36.9
4.0 1.9 12.1 81.5
0.8 0.1 5.1 24.5
19.8 28.0 0.2 332.0
27.1 31.7 0.1 394.1
26.1 23.4 0.1 315.4
28.8 29.7 0.1 382.9
27.9 22.9 0.1 318.1
25.5 27.4 0.1 349.0
22.6 30.6 0.1 366.2
25.2 28.1 0.1 354.1
26.1 27.9 0.1 355.9
27.8 25.0 0.1 336.6
13.9 6.2 11.2 156.2
11.0 5.8 18.3 169.4
Mleko zaw. 3,2% tłuszczu
Mleko zaw. 2,o% tłuszczu
Mleko zaw. 1,5 % tłuszczu
Mleko zaw. 0,5 % tłuszczu
Mleko kozie
Mleko w proszku odtłuszczone
Mleko w proszku pełne
Mleko zagęszczone niesłodzone
Mleko zagęszczone słodzone
Śmietana kremowa 30% tłuszczu
Śmietana zaw. 18% tłuszczu
Śmietana zaw. 12% tłuszczu
Śmietanka zaw. 9% tłuszczu do kawy
Jogurt naturalny 2% tłuszczu
Jogurt bananowy 1,5% tłuszczu
Jogurt jagodowy 1,5% tłuszczu
Jogurt morelowy 1,5% tłuszczu
Jogurt truskawkowy 1,5% tłuszczu
Jogurt wiśniowy 1,5% tłuszczu
Kefir 2% tłuszczu
Maślanka 0,5 % tłuszczu
Napój mleczny jogurtowy
Serwatka płynna
Ser Brie pełnotłusty
Ser Cheddar pełnotłusty
Ser Edamski tłusty
Ser Ementaler pełnotłusty
Ser Gouda
Ser Myśliwski pełnotłusty
Ser Rokpol pełnotłusty
Ser Salami pełnotłusty
Ser Tylżycki pełnotłusty
Ser Tylżycki tłusty
Deser twarogowy termizowany kakaowy
Deser twarogowy truskawkowy
www.optymalnie.eu
Strona 3
Zawartość w porcji
Białko Tłuszcz Węgl.
Zawartość w porcji
Białko Tłuszcz Węgl.
Tabele wartości odżywczych
Ser twarogowy chudy
Ser twarogowy półtłusty
Ser twarogowy półtłusty Carefour
Ser twarogowy tłusty
Serek pieczarkowy
Serek twarogowy homogenizowany
Serek twarogowy truskawkowy
Serek twarogowy waniliowy
Serek twarogowy ziarnisty 3% tł.
Serek twarogowy ziarnisty
Serek typu Fromage naturalny
Serek typu Fromage z czosnkiem
Ser topiony Edamski
Lody mleczno-owocowe
Lody śmietankowe
Jaja kurze całe
Białko jaja kurzego
Żółtko jaja kurzego
19.8 0.5 3.5 97.7
18.7 4.7 3.5 131.1
18.7 4.7 3.5 131.1
17.7 10.1 3.5 175.7
15.9 4.0 3.5 113.6
12.7 11.0 3.0 161.8
15.3 3.9 17.7 167.1
16.8 4.2 13.3 158.2
11.0 3.0 2.4 80.6
12.3 4.3 3.3 101.1
10.2 37.1 2.4 384.3
10.2 35.2 4.0 373.6
13.5 27.0 1.2 301.8
3.9 2.5 19.4 115.7
3.2 8.5 17.6 159.7
12.5 10.7 1.0 150.3
10.8 0.0 0.8 46.4
16.3 31.9 0.7 355.1
Owoce i przetwory owocowe
Kcal.
0.4 0.2 13.6 57.8
0.6 0.1 8.4 36.9
2.0 15.3 7.4 175.3
1.0 0.3 23.5 100.7
1.0 0.2 11.9 53.4
0.8 0.3 9.5 43.9
0.8 0.6 12.3 57.8
1.0 0.3 14.3 63.9
0.6 0.2 9.8 43.4
0.6 0.2 14.4 61.8
0.4 0.4 12.1 53.6
Ananas
Arbuz
Awokado
Banan
Brzoskwinia
Cytryna
Czarne jagody
Czereśnie
Grejpfrut
Gruszka
Jabłko
Kiwi
0.9 0.5 13.9 63.7
1.3 0.3 12.0 55.9
0.6 0.2 11.2 49.0
0.9 0.2 11.9 53.0
0.9 0.2 11.8 52.6
0.9 0.2 11.3 50.6
1.0 0.2 13.1 58.2
1.3 0.2 14.9 66.6
1.1 0.2 13.8 61.4
0.8 0.5 8.3 40.9
0.6 0.2 11.7 51.0
0.7 0.4 7.2 35.2
0.5 0.2 17.6 74.2
0.9 0.4 10.9 50.8
0.7 0.4 7.2 35.2
0.9 0.3 12.1 54.7
2.0 0.4 74.0 307.6
3.6 1.2 78.0 337.2
2.1 2.1 62.3 276.5
5.4 1.2 72.2 321.2
2.3 0.5 71.2 298.5
3.5 1.2 68.9 300.4
0.4 0.1 38.8 157.7
0.3 0.2 37.8 154.2
0.3 0.2 62.3 252.2
Maliny
Mandarynki
Morele
Nektarynki
Pomarańcza
Porzeczki białe
Porzeczki czarne
Porzeczki czerwone
Poziomki
Śliwki
Truskawki
Winogrona
Wiśnie
Truskawki mrożone
Mieszanka owocowa mrożona
Daktyle suszone
Figi suszone
Jabłka suszone
Morele suszone
Rodzynki suszone
Śliwki suszone z pestką
Dżem morelowy niskosłodzony
Dżem truskawkowy niskosłodzony
Dżem truskawkowy wysokosłodzony
www.optymalnie.eu
Strona 4
Zawartość w porcji
Białko Tłuszcz Węgl.
Tabele wartości odżywczych
Dżem wiśniowy niskosłodzony
Dżem wiśniowy wysokosłodzony
Powidła śliwkowe
Oliwki zielone marynowane
Migdały słodkie
Orzechy arachidowe
Wiórki kokosowe
Orzechy laskowe
Orzechy pistacjowe
Orzechy włoskie
Mak niebieski
Słonecznik nasiona
0.4 0.2 37.5 153.4
0.4 0.2 61.7 250.2
1.0 0.2 53.0 217.8
1.4 12.7 4.1 136.3
20.0 52.0 20.5 630.0
25.7 46.1 19.2 594.5
5.6 63.2 27.0 699.2
14.4 63.0 14.9 684.2
20.5 48.5 25.0 618.5
16.0 60.3 18.0 678.7
20.1 42.9 24.7 565.3
24.4 43.7 24.6 589.3
Ryby i przetwory rybne
Kcal.
16.5 1.8 0.0 82.2
20.1 1.9 0.0 97.5
18.0 4.2 0.0 109.8
16.6 0.6 0.0 71.8
17.2 2.2 0.0 88.6
18.6 9.6 0.0 160.8
18.4 0.8 0.0 80.8
16.3 10.7 0.0 161.5
19.8 15.4 0.0 217.8
22.1 0.5 0.0 92.9
21.5 8.4 0.0 161.6
20.7 15.5 0.0 222.3
21.8 14.3 0.0 215.9
17.9 28.6 0.0 329.0
9.9 11.9 8.6 181.1
9.8 13.9 7.2 193.1
10.2 13.2 6.9 187.2
24.1 13.9 0.0 221.5
13.7 12.8 1.8 177.2
19.7 29.4 0.0 343.4
13.7 12.8 1.8 177.2
27.1 9.0 0.0 189.4
21.0 1.2 0.0 94.8
Flądra świeża
Halibut biały świeży
Karp świeży
Mintaj świeży
Morszczuk świeży
Pstrąg tęczowy świeży
Szczupak świeży
Śledź świeży
Śledź solony
Dorsz wędzony
Łosoś wędzony
Makrela wędzona
Pikling
Węgorz wędzony
Paprykarz "Szczeciński"
Sałatka z dorsza
Sałatka pikantna z makreli
Sardynka w oleju
Sardynka w pomidorach
Śledź w oleju
Śledź w pomidorach
Tuńczyk w oleju
Tuńczyk w wodzie
Tłuszcze
Kcal.
0.0 100.0 0.0 900.0
0.0 100.0 0.0 900.0
0.0 100.0 0.0 900.0
0.0 100.0 0.0 900.0
0.0 99.6 0.0 896.4
0.0 100.0 0.0 900.0
0.0 60.0 0.0 540.0
0.0 45.0 0.0 405.0
0.3 80.0 0.4 722.8
0.1 70.0 0.4 632.0
0.3 80.0 0.4 722.8
0.3 80.0 4.0 737.2
0.3 80.0 0.4 722.8
0.7 82.5 0.7 748.1
2.4 99.0 0.0 900.6
0.0 99.5 0.0 895.5
0.9 64.0 0.9 583.2
Olej rzepakowy tłoczony na zimno
Olej rzepakowo-sojowy
Olej słonecznikowy
Olej sojowy
Oliwa z oliwek
"PLANTA" olej w kostkach
Margaryna "FLORA"
Margaryna "KAMA"
Margaryna mleczna
Margaryna "RAMA"
Margaryna "SŁONECZNA"
Margaryna "PALMA"
Masło roślinne kubkowe
Masło wyborowe EKSTRA
Słonina
Smalec
Masło "MLEMIX ZAMBOROWSKI"
www.optymalnie.eu
Strona 5
Zawartość w porcji
Białko Tłuszcz Węgl.
Zawartość w porcji
Białko Tłuszcz Węgl.
Plik z chomika:
damiChomikujOdemnie
Inne pliki z tego folderu:
Niezbednik odchudzania .exe
(5739 KB)
Dieta_1000_IZZ.doc
(29 KB)
Dieta ze_smakiem.doc
(159 KB)
Heinz Fahrner - Post jako metoda leczenia(1).doc
(653 KB)
Dieta wątrobowa.doc
(93 KB)
Inne foldery tego chomika:
_RÓŻNE PROGRAMY_
■ ▪2011▪ PREMIERY i NOWOŚCI [hasło=321]
■ Komedie
■ Sci-Fi i Przygodowe
■ Sensacyjne i Akcja
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin