Trufelki z digestive.doc

(80 KB) Pobierz
Trufelki z digestive

Trufelki z digestive

trufelki z digestive

Składniki na 36 trufelków:

·         300 g pokruszonych ciastek digestive

·         2 łyżki kakao

·         1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego

·         90 g wiórków kokosowych

·         cukier puder - u mnie dodatkowo do dekoracji 

Wymieszać pokruszone ciastka, mleko i kakao. Wstawić do lodówki na dobrą chwilę, by masa steżała i można było formować kulki (jeśli masa po długim przebywaniu w lodówce będzie nadal zbyt rzadka - można dodać ciastek - choć ja nie miałam z tym problemu

). Po tym czasie wyjąć, toczyć kulki, pokryć je wiórkami kokosowymi. Ja dodatkowo obsypałam je pudrem - nie jest to konieczne.

Przechowywać w lodówce.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin