Gulasz wieprzowy
Składniki
• 1,5 kg wieprzowiny bez kosci
• 2 lyzki maki
• 1/2 szkl oleju
• 3 zabki czosnku
• 20 marynowanych cebulek
• 20 pieczarek
• 2 marchewki
• 500g pomidorow
• szkl rosolu z kurczaka
• sol
• 2 lyzeczki majeranku
• lyzeczka papryki slodkiej
• 1/2 lyzeczki pieprzu
• 1/2 lyzeczki bazylii
Etapy przygotowania
1. Wieprzowine i marchewki pokroic w kostke. Czosnek posiekac, pomidory obrac i pokroic w osemki. Mieso oproszyc czescia maki i podsmazyc na rozgrzanym oleju. Osobno podsmazyc czosnek, pieczarki i marchewke, az beda miekkie, posypac pozostala maka i smazyc jeszcze przez 2 minuty. Mieso polaczyc ze smazonymi warzywami, dodac pozostale skladniki, dusic przez 1,5 godz. Dosolic do smaku. Podawac z ryzem lub z makaronem.
leopardg