Sznycle z jaj.doc

(19 KB) Pobierz
Sznycle z jaj

Sznycle z jaj
8 jaj na twardo,
2 bułki,
2 cebule,
łyżeczka posiekanego selera,
4 łyżki masła,
surowe jajo,
papryka,
sól, pieprz
zielenina,
tarta bułka,
margaryna do smażenia

Namoczyć bułeczki, wycisnąć w ściereczce. Drobno posiekaną cebulę i seler udusić na maśle. Jaja posiekać, dodać bułkę i smażone jarzynki, siekać na jednolitą masę, wymieszać z roztrzepanym jajem, zielenina, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Uformować 8 małych sznycelków z masy jajowej, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin