Sałatki i surówki - Surowka z porów.doc

(24 KB) Pobierz
Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

 

Surówka z porów

Składniki:

2 duże pory
winne jabłko
sok z połowy cytryny
szklanka gęstej kwaśnej śmietany
pół łyżeczki cukru
sól
łyżka posiekanych listków rzeżuchy

przelicznik wag
Przelicznik wag

 

Przygotowanie:

Pory dokładnie umyć, odrzucić twarde, zielone części, a białe pokrajać na cienkie paseczki i wymieszać z utartym grubo na tarce jabłkiem. Śmietanę dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem i solą, polać sosem pory. Przygotowaną sałatkę ułożyć w salaterce, posypać rzeżuchą, schłodzić w lodówce.

Danie na: 5 osób
Jedna porcja zawiera: 105 kcal
Czas przygotowania: 15 min
 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin