Cebula zapiekana.doc

(19 KB) Pobierz
Cebula zapiekana

Cebula zapiekana
4 cebule,
6 grzanek posmarowanych masłem,
szklanka utartego żółtego sera,
3 jaja,
szklanka mleka,
sól,
3 łyżki masła

Obrane cebule włożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 min, dokładnie osączyć, odstawić na 10 min. Cebulę pokroić w plasterki o grubości 2 cm. Ułożyć grzanki smarowaną stroną na dnie żaroodpornego naczynia lub blaszki, plasterki cebuli ułożyć na grzankach, posypać serem. W misce roztrzepać jaja, wlać mleko, posolić, ubić, polać cebulę, posypać masłem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (190 C), piec przez pół godziny lub do ścięcia się jaj.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin