Ryba z sałatą.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
26068773 UNPDF
Ryba z sałatą
Składniki
Pół główki lodowej sałaty, 50 dag filetów lub ryby pokrojonej w
dzwonka, tymianek, sok z połowy cytryny, sproszkowana
papryka, 2-3 łyżki masła, posiekana natka pietruszki,
cytryna,pomidor, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Liście sałaty opłukać, osączyć. Połowę ułożyć na dnie płytkiego żaroodpornego naczynia
o takiej wielkości, aby ryba swobodnie się zmieściła. Porcje ryby położyć na sałacie
grubszą stroną do brzegu naczynia, podwijając cienkie części pod spód, posypać
przyprawami, pokropić sokiem z cytryny, przykryć pozostałą sałatą. Mikrofalować przy
NAJWYŻSZEJ MOCY przez 4-4,5 minuty, obrócić naczynie o ćwierć obrotu po 2
minutach; pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 minuty. W tym czasie masło stopić
(NAJWYŻSZA MOC, 45-60 sekund), doprawić pieprzem. Sałatę usunąć, rybę skropić
masłem z pieprzem, posypać natką, przybrać plasterkami cytryny i pomidora. Podawać z
zielonym groszkiem i ziemniakami z wody.
Proporcje dla 2-3 osób.
Plik z chomika:
hubira
Inne pliki z tego folderu:
sałata z boczkiem, grzankami i jajkiem.jpg
(636 KB)
Sałata z zielonych pomidorów.bmp
(513 KB)
sałata lodowa z indykiem.JPG
(146 KB)
Sałata z sosem winegret(1).jpg
(7 KB)
praostokat z salata copy.jpg
(2190 KB)
Inne foldery tego chomika:
DANIA z białą rzodkwią
DANIA z boćwiny, sałaty rzymskiej,
DANIA z brukselki
DANIA z buraczków
DANIA z cebuli
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin