WOŁOWINA Z GRUSZKAMI.doc

(25 KB) Pobierz
WOŁOWINA Z GRUSZKAMI

WOŁOWINA Z GRUSZKAMI

 

80 dag wołowiny bez kości

4 łyżki oleju

10 dag masła 04 gruszki

1 łyżeczka soku z cytryny

8 kromek bulki paryskiej

15 dag czerwonych porzeczek

sól, pieprz do smaku

1/2 łyżeczki oregano

1/5 łyżeczki imbiru

8 listków sałaty

 

 

Mięso opłukać i pokroić na 8 plastrów. Posypać solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut. Zrumienić na gorącym oleju dodać część masła, oregano, imbir. Przykryć patelnię i dusić na wolnym ogniu 40 minut. Porzeczki umyć, sparzyć. Gruszki obrać (przeciąć na pół) wyciąć gniazda nasienne i wrzucić na rozgrzane masło. Skropić sokiem z cytryny i 2 łyżkami wody, podsmażyć. Oprószyć imbirem. Bulkę posmarować masłem i opiec z obu stron. Na każdym listku sałaty Położyć kromkę bulki, plaster mięsa, połówkę gruszki. Owoce wypełnić porzeczkami i polać sosem od duszenia gruszek. Danie gotowe do spożycia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin