Składniki:Na spód ciasta:100 g herbatników czekoladowych50 g masła miękkiegoNa masę serową:500 g serca masarpone2 czekolady mleczne200 ml śmietany kremówkiNa polewę50 ml śmietany kremówki1 deserowa czekoladaPłatki migdałowePrzygotowanie:Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem. Wyłożyć nimi foremkę i odstawić do zimnego miejsca.Piekarnik rozgrzać do temp 180 st C. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Serek zmiksować. Wlać do niego rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować dokładnie.W tym czasie wstawić formę do piekarnika żeby podpiec spód. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem. Masę serową wylać na podpieczony spód.Piec ok. 50 min. Ostudzić. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, połączyć ze śmietaną, polać nią ciasto, udekorować płatkami. I jeść Jest szybkie w przygotowaniu i smaczne.
izaa25