Czekoladowe serce.doc

(218 KB) Pobierz
Czekoladowe serce

Czekoladowe serce

 

 

 

Składniki:

Na spód ciasta:
100 g herbatników czekoladowych
50 g masła miękkiego

Na masę serową:
500 g serca masarpone
2 czekolady mleczne
200 ml śmietany kremówki

Na polewę
50 ml śmietany kremówki
1 deserowa czekolada
Płatki migdałowe

Przygotowanie:

Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem. Wyłożyć nimi foremkę i odstawić do zimnego miejsca.
Piekarnik rozgrzać do temp 180 st C.
Czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Serek zmiksować. Wlać do niego rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować dokładnie.
W tym czasie wstawić formę do piekarnika żeby podpiec spód.
Śmietanę ubić na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem.
Masę serową wylać na podpieczony spód.
Piec ok. 50 min.
Ostudzić.
Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, połączyć ze śmietaną, polać nią ciasto, udekorować płatkami.
I jeść

Jest szybkie w przygotowaniu i smaczne.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin