Szynka gotowana.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857297 UNPDF
Szynka gotowana
Składniki:
Sposób wykonania:
Szynkę zasolić w taki sam sposób, jak szynkę litewską na surowo, ale tylko na 2
tygodnie. Następnie obsuszyć na powietrzu przez kilka dni i gotować na małym ogniu
tyle godzin, ile kilogramów waży szynka. Można również szynkę wędzić 5 dni w zimnym
dymie albo 6 - 8 godzin - w gorącym, po czym ugotować. Szynki powinny stygnąć w
wodzie, w której się gotowały.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
421162_94722230_0.jpg
(38 KB)
759eafb7a6.jpg
(25 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Aromatyczne śliwki w occie.odt
(19 KB)
Aromatyczne pomidory - Kopia.odt
(13 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin