Cebula nadziewana kaszanką
Składniki
10 cebul średniej wielkosci (nie za małe) 1/2 kg dobrej kaszanki 10 dkg masła
Cebulę obrać przekroić wzdłuż na pół , wydrążyć środki tak żeby powstały takie miseczki. Cebulowe "środki"posiekać i lekko podsmażyć na maśle , dodać obraną z osłonki kaszankę i podsmażyć razem tyle tylko żeby się rozpadła. Cebulowe miseczki wrzucić na 2 min. do osolonego wrzątku. Następnie do każdej "miseczki" nałożyć kaszankę i złożyć po dwie razem tak, żeby powstały "cebulki". Z folii aluminiowej wyciąć kawałki w które da się zawinąć cebulki . Na każdy kawałek folii nałożyć kawałeczek masła na to cebulę i szczelnie owinąć. Piec w piekarniku w 180" ok.45-60min. lub położyć na grillu, ale na grillu należy je odwracać co jakiś czas, żeby się równo opiekły. Smacznego .
engelberth